Sävspel

Projektbeskrivning


Sävspel är en spelförening i Sävar som sysslar med rollspel och bordsspel. När föreningen bytte namn under 2016 så var det en självklarhet med en ny logotyp och hemsida. Psimedia fick uppdraget att ta fram logotyp och hemsida för föreningen. Föreningen arrangerar olika konvent varav det största och äldsta är SävCon så föreningen ville även att konventet skulle ha en egen hemsida.

Kund

Sävspel

Kategori

Grafisk design, Webbdesign

Tidsperiod

2016 och framåt

Kolla själv

www.savspel.se

Webbdesign

Sävspel har en hemsida för föreningen där man hittar information och kan enkelt bli medlem i föreningen. På samma hemsida har Psimedia sedan hjälpt till att peka om föreningens domäner savcon.se och paskcon.se, dessa sidor har du egna designer i respektive profilfärger, men för att underlätta för kunden så administreras allt på samma hemsida.

Grafisk design

Sävspel tillhör förbundsorganisationen Sverok, Spelhobbyförbundet, och använder sig därav av samma färger och typsnitt som finns i deras grafiska profil. Detta för att kunna göra arrangemang tillsammans med dem. Psimedia har utifrån den grafiska profilen tagit fram dokumentmallar och affischer till föreningen.

Föreningen har valt ut några av profilfärgerna till föreningen och konventen som de arrangerar. Profilfärgerna ser man på hemsidor, affischer och i logotyperna.

Lila

Sävspel

Blå

SävCon

Gul

PåskCon

Gulorange

Konventshjälte

Aa

Open Sans Regular 32pt

Open Sans Regular 24pt

Open Sans Regular 16pt

Open Sans Bold 14pt

Sävspel använder sig av typsnittet Open Sans som även Sverok, spelhobbyförbundet, använder sig av. Psimedia har använt detta typsnitt på hemsidan och i de trycksaker som föreningen brukar beställa.

Logotyper

I samband med namnbytet ville föreningen även ha en ny logotyp. PSImedia tog fram ett förslag vilket de antog. Logotypen består av texten ”Sävspel” samt en devis ”Role-on” och två tärningar som kastas.

Konventen som föreningen arrangerar har även fått egna logotyper som går i deras respektive profilfärger.